Nya ekologiska fonder från Bong Touch of Taste

Nu blir det ännu lättare att sätta smakerna rätt på naturligt vis. Bong Touch of Taste lanserar nu de ekologiska fonderna Grönsak, Kyckling och Kött. En ökad efterfrågan av ekologiska alternativ och naturliga smaker gör att Continental Foods nu satsar även på ekologiska fonder.

Med de nya ekologiska fonderna är det enkelt att smaksätta goda grytor, såser och soppor på naturligt vis. Rena och kraftfulla smaker som ger den rätta touchen på maten. Produkterna uppfyller naturligtvis alla EU:s krav för ekologisk märkning.

Under 2014 ökade den ekologiska livsmedelsförsäljningen i Sverige med 38% och värdet på den svenska ekomarknaden gick från 11,2 miljarder kronor till 15,5 miljarder. 8 av 10 svenskar handlar regelbundet ekologiska livsmedel (källa: Ekoweb 2014), drivet av omsorg om miljö, djurvälfärd och den egna familjens hälsa. I Sverige har försäljningen av flytande fonder i dagligvaruhandeln ökat med 5,7% senaste året (källa: AC Nielsen, volym rullande helår v36 2015). Bong Touch of Taste är enligt samma mätning marknadsledare med 85,2%. Det är därför helt naturligt att Continental Foods nu lanserar ekologiska fonderna och möter den ökade efterfrågan på marknaden.

De nya fonderna kommer att finnas i butikerna från och med vecka 42, 2015. I butiken hittar man också recept och tips på smaksättning av grytor, såser och soppor. På touchoftaste.se hittar konsumenten mer information om det ekologiska sortimentet tillsammans med recept och annan matnyttig information.

Droppa i och smaka av – helt naturligt!

 

Smakprofiler Bong Touch of Taste Ekologiska fonder:

Ekologisk Grönsaksfond – En fyllig fond med tydlig smak av rotfrukt och lök. Den runda smaken bjuder på härlig sötma med rostade undertoner.

Ekologisk Kycklingfond – En mustig fond med ren kycklingsmak. Med fräsch syra och en underbar bas av rostad kyckling.

Ekologisk Köttfond – En kraftig fond med tydlig köttsmak. Stor fyllighet och brynta ben som bas.

För mer information kontakta:

Patrik Niklasson, Managing Director, patrik_niklasson@continentalfoods.eu

 

Läs mer om våra produkter här; http://www.touchoftaste.se/touch-of-taste/ekologiskt/